,

Ulkoisen maailman henkistä taustaa. Pimeydenhenkien alas syökseminen

27,50 

Rudolf Steiner

282 sivua, 27,50 €

Suomentanut Arto Ingervo

978-952-5507-34-8

Rudolf Steinerin esitelmät dramaattisena syksynä 1917, jolloin Venäjä oli vallankumouksen kourissa ja I maailmansota riehui täydessä käynnissä, ovat aivan erityisen voimakkaita, vakavia ja syvällisiä.

Näissä neljässätoista esitelmässä Rudolf Steiner tarkastelee ulkoisen maailman verhon takana juuri silloin vahvana vaikuttavia voimia ja niiden erästä lähtökohtaa, henkisessä maailmassa 1800-luvulla käytyä valon ja pimeyden valtojen taistelua. Tässä tapahtumassa henkisessä maailmassa alkoi valoisa aikakausi ja ns. pimeydenhenget syöstiin vaikuttamaan maan päällä. Tämän vaikutus on nähtävissä ihmiskunnan historiallisessa kehityksessä ja se on otettava huomioon. Steiner puhuu tähän liittyvistä vaaratekijöistä ja siitä, miten on toimittava, jotta ihmiskunnan kehitys kääntyisi nousuun. Ihmisen vastuu elämästä maan päällä on kasvanut ratkaisevasti.

Kokonaisuutena neliosaisen sarjan Henkiset olennot ja niiden vaikutukset 47 esitelmää luovat näkymän siihen dynaamiseen vuorovaikutukseen, joka vallitsee Maan maailman ja henkisen maailman välillä. Esitelmien myötä käy ilmi, miten henkistä ja fyysistä maailmaa erottava raja tulee yhä läpäisevämmäksi. Siksi tarvitaan henkistä tietoa, jotta ihminen voi orientoitua moniulotteisessa maailmassa ja elää ihmisarvoista elämää.

Shopping Cart
Scroll to Top