Kesäinen tapaaminen Päivölässä 8.-11.elokuuta 2019

Nummelan Päivölässä vietetään elokuun toisella viikolla jo traditioksi tullutta tapahtumaa, jossa pohditaan ihmiselon syvempiä kysymyksiä tässä ajassa. Keskustelua alustaa kaksi Suomen ystävää Saksasta, kirjailija-toimittaja Anton Kimpfler Freiburgista ja pianisti-kirjailija Steffen Hartmann Hampurista. Kolmena iltana käsitellään nykyajan ihmisen haasteita oman itsensä ja ulkoisten olosuhteiden kanssa sekä sitä, miten on mahdollista saada todellista muutosta aikaan. Tapahtumaan liittyy myös sunnuntaina 11.8. klo 16 konsertti Nummelan kirkossa, jossa kuullaan uutta ja vanhaa pianomusiikkia Johann Sebastian Bachista Torben Maiwaldiin, pianistina Steffen Hartmann.

Ensimmäisenä iltana torstaina 8.8. klo 18.00 on aiheena ihmisen kriisit otsikolla: Miten selviytyä luovasti kriisitilanteista – Esteiden kautta kasvuun. Tuskin kukaan ihminen välttyy nykyään vaikeista tilanteista, olivatpa ne sitten omia sielullisia ongelmia tai työ-, perhe- tai muussa yhteisössä syntyneitä. Kun opettelemme näkemään vaikeudet myönteisellä tavalla, saamme sisäistä voimaa ja meille voi kehittyä uudenlaisia kykyjä, kun kestämme epämukavuutta ja kärsimystäkin. Näin meidän on mahdollista vapautua ristiriidoista ja kasvattaa itsessämme mitä hienoimpia rauhan laatuja.

Toisena iltana perjantaina 9.8. klo 18.00 luomme katseen maailmaan ja tarkastelemme suhdettamme ajankohtaisiin ympäristökysymyksiin: Kuormitettu ympäristö ja uhanalainen ilmasto – Ekologisen kasvatuksen tehtäviä.Valtavia määriä kasveja ja eläimiä on häviämässä, sukupuuttoon maaperä menettämässä hedelmällisyytensä ja ilma saastumassa yhä enemmän. Tämä kaikki, aina ilmaston tuhoa myöten, on seurausta meidän moderniin teknologiaan painottuneesta sivilisaatiostamme. On tuiki välttämätöntä saada pikaista muutosta aikaan.

Kolmantena iltana lauantaina 10.8. klo 18 kysytään, mitä muutos parempaan edellyttää meiltä: Henkiset haasteet ja toiveet 3. vuosituhannelle – Miten kehittää uusia sielunkykyjä.  Pelkkä ulkoinen muutos ei voi koskaan käynnistyä, ellemme muuta sisäistä asennoitumistamme. Jos olemme siihen valmiit, saamme osaksemme arvokasta henkistä tukea. Näin tapahtuu erityisesti yhteistyössä lasten ja nuorten parissa, sillä heidän kauttaan meille virtaa uusia henkisiä voimia, kun olemme niille vastaanottavaisia.

Nämä keskusteluillat ovat kaikille avoimia. Yksittäisiin tilaisuuksiin voi ilman muuta osallistua. Esitelmät ja keskustelut suomennetaan, joten ei ole kielivaikeuksia. Iltojen aikana kuullaan myös pianomusiikkia ja saadaan nauttia talon tarjoamasta kahvi- ja teetarjoilusta, joka sisältyy 15/20 euron hintaiseen pääsymaksuun. Saatavilla on myös kirjallisuutta sekä saksan että suomen kielellä. Uusin suomennos on juuri tullut ulos kirjapainosta. Se on Anton Kimpflerin ja Steffen Hartmannin yhteisteos  nimeltään ”Henkinen läsnäolo ja luova voima. Ihmisen ja maailman kohtaaminen sekä ajanhenki 21. vuosisadalla”.

Tiedusteluihin vastaa Marja Mannaberg puh.0503052233

Järjestää Vihdin antroposofinen työpiiri


Terapiaseminaari Nummelan Päivölässä  

Kesäiseen tapahtumaan liittyy myös terapeuttinen seminaari yhdessä saksalaisen antroposofisen lääkärin Dr.med. Michael Hufschmidtin kanssa.

Seminaarin teemana on tänä vuonna vuodenaikojen muutokset ja niiden vaikutukset ihmiseen. Harjoittelemme luonnon tarkkailua ja opettelemme havaitsemaan niitä olemuksellisia elementtejä jotka vaikuttavat vuodenaikojen kiertokulussa. Tämän pohjalta voimme oppia tasapainottamaan oman elimistömme reagointia ilmasto-olosuhteisiin.

Valmistamme seminaarissa tupasvillaturpeesta hoitavia kääreitä ja voiteita, joista on apua sään muutosten aiheuttamiin vaivoihin, allergioihin sekä myös sähköyliherkkyyteen.

Seminaariajat:  Perjantai 9.8. klo 14.30-17

                             Lauantai 10.8. klo 14.30-17

                             Sunnuntai 11.8. klo 9.30-12

Seminaaripaikka: Päivölän virkistyskoti Taivaantie 41 Nummela, Vihti

                            Päivölässä on mahdollisuus osallistua ruokailuun seminaarien jälkeen

Osallistumismaksu:  85 euroa maksetaan paikan päällä.

Tiedustelut ja ilmoittautuminen 1.8.2019 mennessä Marja Mannabergille  tekstiviestillä puh. 050-305 22 33.

Järjestää:  Vihdin turpeen ystävät

Shopping Cart
Scroll to Top