Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

KESÄISIÄ TAPAHTUMIA to 3.8. – ma 7.8.2023 Vihdissä ja Helsingissä

3.8.2023 @ 10:00 - 7.8.2023 @ 20:00

KOKO ELÄMÄN TULEE UUDISTUA

 

Musiikkia, eurytmiaa, taiteellisia harjoituksia, esitelmiä ja keskustelua

MUKANA: toimittaja-kirjailija Anton Kimpfler, pianisti-kirjailija Steffen Hartmann, pianisti-opettaja Johannes Greiner
ja eurytmisti-opiskelija Almuth Steffens

Seminaari Nummelan Päivölässä to 3.8. – la 5.8.2023

 

Miten pysyn keskuksessani?

Tasapainottavia terapeuttisia eurytmiaharjoituksia arkeen Torstaista 3.8. lauantaihin 5.8.23 klo 16-16.45

Mitä nuoret tarvitsevat tänä päivänä? Vastuu – Kohtaaminen – Vapaus

Ilman aikuisten terveitä ja herättäviä aloitteita lapset eivät löydä omaa vapaata

tahtoaan. Aidoissa kohtaamisissa vanhempien ja nuorten välillä voidaan kokea molemminpuolista rikkautta. To 3.8.2023 klo 16 eurytmia, klo 17 päivällinen, klo18 alustuksia., keskustelua, musiikkia, tarjoilu.

Miten osaamme ryhtyä uudistamaan itseämme? Minkälaisia sielunkykyjä siihen tarvitaan?

Me olemme vasta varsinaisen kehityksemme alussa. Meidän on jatkuvasti ponnisteltava eteenpäin. Tähän vaaditaan kuitenkin paljon henkistä, luovaa ja sosiaalista vaivannäköä. Pe 4.8.2023 klo 16 eurytmia, klo 17 päivällinen, klo 18 alustuksia, keskustelua, musiikkia, tarjoilu.

Yhteistyöhön kannustavia muotoja – Minästä yhteisöksi

Kaikkein vakavimmat haasteet nousevat esiin meidän suhteistamme maailmaan. Niistä ei kukaan voi yksin selviytyä. Siihen on tarpeen sopiva tuki toisilta ihmisiltä. La 5.8.2023 klo 16 eurytmiaa, klo 17 päivällinen, klo 18 alustuksia, keskustelua, musiikkia ja väliaikatarjoilu.

Maksut: Voit maksaa JOKO 120€ koko seminaarista, joka sisältää päivittäiset eurytmiaharjoitukset, esitelmät, musiikin ja tarjoilun

TAI kertamaksuna: eurytmia 17€. esitelmät 30€/ilta.

Mikäli osallistut päivälliselle klo 17, siitä maksu 12€/kerta βtai koko ajalta 3×12= 36 €

Ilmoittautuminen ja tiedustelut 27.7. 2023 mennessä viestillä 050 070 5208 tai anne.aaltonen@kotiportti.fi Mainitse osallistumisesi ruokailuun ja mahdolliset erikoisruokavaliosi.

 

Muita tapahtumia:

 

Pianokonsertti

sunnuntaina 6.8.2023 klo 16 Nummelan kirkossa, Kappelitie 5  Johannes Greiner ja Steffen Hartmann, piano

Vapaa pääsy, ohjelma 20€

Keskustelutilaisuus

Antroposofisessa seurassa Uudenmaankatu 25 A Helsinki

maanantaina 7.8.2023 klo 17.30

Pahan kohtaaminen hyvällä tavalla
Mitä nykyinen maailmantilanne meiltä vaatii?

Anton Kimpfler, Johannes Greiner ja Steffen Hartmann

Usein suurimmat vaikeudet tulevat esiin yksittäisten ihmisten, ryhmien ja maailman eri alueiden välillä. Vaikeudet ovat voitettavissa vain tervehdyttävän toiminnan avulla.

Oviraha 25/20€, sisältää pienen välipalan Kaikki puheenvuorot käännetään suomeksi tai saksaksi.

Tarjolla kirjallisuutta, josta suomeksi seuraavat teokset:

– Yhteisön tapahtuma – Hengentiede ja Kristuksen uusi ilmestyminen,
– Antroposofian lahjat – Hengentieteen yleisinhimillisyys,
– Henkinen läsnäolo ja luova voima – Ihmisen ja maailman kohtaaminen ja ajanhenki 21. vuosisadalla
– Tulossa uusin teos: Kaikki voidaan uudistaa – Ihmisten kohtaamiset ja sovinto maailman kanssa

Sydämellisesti tervetuloa!

Järjestää Vihdin antroposofinen työryhmä

Vieraamme

Anton Kimpfler on työskennellyt vuosittain suomalaisten kanssa 1980-luvun alusta lähtien. Hän on syntynyt 1952 Allgäussa ja asuu Freiburgin kaupungissa Lounais-Saksassa – kirjailija, esitelmöitsijä ja perustamansa Wege-lehden päätoimittaja. Aktiivisen seminaaritoiminnan myötähän on luonut laajan verkoston erilaisten pienryhmien välille yli 20 maahan. Siten on muodostunut laaja yhteistyö, jossa ryhmät inspiroivat toisiaan. Yhteyksiä syntyy myös kulttuuristen pienlehtien ja kirjojen avulla. Kimpflerin yli 40 nidettä käsittävän kirjallisen tuotannon aihepiiri ulottuu – kuten hänen esitelmänsäkin – sosiaalisiin, ekologisiin ja henkisiin kysymyksiin. Laajempi esittely hänen toiminnastaan löytyy Takojasta 4/2021.

Steffen Hartmann, s. 1976 Freiburgissa, opiskeli pianonsoittoa Hampurissa Karin van Buirenin johdolla. Vuonna 2007 hän perusti yhdessä Mathias Böltsin kanssa MenschMusik Hamburg-nimisen opinahjon, jossa kehitetään uudenlaista musiikki koulutusta. Lisäksi hän kirjoittaa säännöllisesti eri julkaisuihin antroposofiasta, meditaatiosta ja musiikista. Yhdessä Torben Maiwaldin kanssa hän perusti Edition Widar -kustantamon, joka on julkaissut lukuisia teoksia eri aloilta. Lisäksi hän konsertoi säännöllisesti eri puolilla Eurooppaa sekä Brasiliassa. Hänen konserteistaan on monena vuonna saatu nauttia myös Nummelan kirkossa. Tänä vuonna Steffen Hartmann tulee kymmenennen kerran Suomeen ja osallistuu toisen kerran Itä-Suomessa Pielinen Soi -festivaaliin.

Johannes Greiner, s. 1975 Sveitsissä. Hän on käynyt 12 vuotta Baselin Rudolf Steinerkoulua. Musiikin opintoja pääaineena piano ja opetusopinnot. Tämän lisäksi hän on opiskellut eurytmiaa Baselin akatemiassa. Vuodesta 1992 alkaen hän on toiminut pianonsoiton opettajana ja vuodesta 2001 alkaen musiikinopettajana Sveitsin Rudolf Steiner-kouluissa. Hän on valmistanut 22 musiikkiproduktiota lasten ja nuorten kanssa sekä järjestänyt lukuisia taide- ja luontomatkoja oppilaiden ja opiskelijoiden kanssa. Hän on säveltänyt musiikkia erityisesti Kristiyhteisön kulttia varten. Vuodesta 2005 lähtien hän on Sveitsin antroposofisen seuran hallituksen jäsen ja toiminut Antroposofisen opettajavalmistuslaitoksen dosenttina Dornachissa. Toiminta työnohjaajana useissa kouluissa. Lukuisia konsertteja, kursseja ja esitelmiä musikaalisista, kulttuurihistoriallisista ja antroposofisista teemoista. Hän on myös ollut ratkaisevassa asemassa perustamassa Helatorstaiseminaaria antroposofisen seuran ja liikkeen tulevaisuudelle.

Almuth Steffens, s.1992 Eurytmisti ja tuleva eurytmiaterapeutti.Hän pitää kursseja lapsille ja aikuisille vapaitten seminaarien yhteydessä niin Saksassa kuin muualla Euroopassa. Hän on osallistunut myös taiteellisiin projekteihin ja eurytmia esityksiin.

Päivölän Virkistyskoti, perustettu 1904, sijaitsee Vihdin Nummelassa mäntymetsikön sylissä,

Hiidenveden ja hiljaisen harjumaiseman kosketuskohdassa. Kävelypolkuja ja näköalapaikkoja laajalla alueella. Monet kulttuurihenkilöt viettivät 1900-luvun kuluessa aikaansa Päivölässä, kuten Aino Kallas, Eino Leino, Helvi Hämäläinen, Olavi Paavolainen, Aino Ackte, Aarre Merikanto, Ilmari Kianto, Tito Colliander, Essi Renvall, Venny Soldan-Brofeldt, L. Onerva-Madetoja ja monet muut historian merkkihenkilöt. Mäkelän perheen ylläpitämä Päivölä on tunnelmallinen miljöö erilaisille juhlille, seminaareille, kokouksille, koulutustapahtumille, musiikki- ja taideleireille, leirikouluille majoituspalveluineen ja kotiruokineen. Sauna ja uimaranta ovat vieraiden käytössä.

Osoite: Päivölän Virkistyskoti, Taivaantie 41, 3100 Nummela, Mikael Mäkelä +358505482356

 

Tiedot

Alkaa:
3.8.2023 @ 10:00
Loppuu:
7.8.2023 @ 20:00

Järjestäjä

Vihdin antroposofinen työryhmä

Tapahtumapaikka

Päivölän virkistyskoti
Taivaantie 41
Nummela, 03100 Suomi
+ Google Map
Shopping Cart
Scroll to Top