Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Bothmer-liikunnan kurssi 18.3. -19.3

18.3.2023 @ 09:00 - 19.3.2023 @ 14:00

Espoon steinerkoululla järjestetään Bothmer-liikunnan kurssi 18.3. -19.3. Kurssi alkaa klo.9.00 ja päättyy sunnuntaina klo.14.00

 

Opettajana toimii Martin Baker, kansainvälisen Bothmer – voimisteluyhdistyksen kokenut opettaja.
Kurssin hinta 50e. Ennakko taitoja ei tarvita, kurssi on avoin kaikille kiinnostuneille.
Ilmoittautumiset ja kyselyt osoitteesta

BOTHMER – LIIKUNNAN KURSSI ESPOON STEINERKOULULLA

Bothmer voimisteluyhdistys on kutsunut steinerkoulun liikunnanopettaja Martin Bakerin pitämään kurssin Bothmer – liikunnasta. Martin on toiminut useita vuosikymmeniä Englannissa Michael Hall steinerkoulun liikunnanopettajana. Hän on ollut myös perustamassa kansainvälistä Bothmer-voimistelu yhdistystä, joka kouluttaa opettajia eri maissa ja järjestää avoimia kursseja kaikille kiinnostuneille. Suomessa kansainväliseen liikkeeseen kuuluva yhdistys on toiminut koulutusta järjestäen vuodesta 2008  lähtien. Tämän kertainen avoin kurssi pidetään Espoon steinerkoululla 18.3.-19.3. Martinista ja Bothmer-voimistelusta löytää lisää tietoa osoitteesta: bothmer movement international.

Bothmer – liikunta kasvatuksen tukena

Steinerpedagogiikassa ymmärretään liikunnan merkitys ihmisen fyysiselle terveydelle ja sisäiselle kehitykselle. Koulun perusajatushan on ollut alusta saakka nähdä ihminen kokonaisuutena, jossa voidaan erottaa kolme erilaatuista toimintaa: ajattelun, tunteen ja tahdon toiminnot. Nämä kolme elementtiä kietoutuvat toistensa lomiin ja niitä voidaan siten käyttää hienolla tavalla opetuksessa. Tahto ilmenee ihmisessä jäsenten kautta, liikkeinä. Kun tahtoon liitetään tunne, voidaan lapset saada elävällä tavalla kiinnostumaan hyvinkin abstrakteista opetussisällöistä ja kokea ne kehollisten ja sisäisten tuntemusten kautta omaksi. Tunteeseen kietoutunut tahto nostaa ajatukset liikkeelle!  Tämä on steinerpedagogiikan keskeinen ajatus ja sitä hyödynnetään laajasti eri oppiaineissa eri luokka-asteilla.  Puhtaasti tahtoon vaikutetaan useissa käsillä suoritettavissa toiminnoissa, kuten taideaineissa ja käsitöissä ja tietenkin liikunnassa. Ala-asteella on tärkeää liittää tehtävän antoon mielikuva.  Lähdetään liikkeelle mieltä kiehtovien ja toimintaan kutsuvien mielikuvien kautta.

Steinerkoulun liikunnanopetuksen laaduissa edetään luokka luokalta lapsen/nuoren kehityksen mukaan. Se mikä on tervehdyttävää vaikkapa 7. luokalla, ei ole sitä vielä välttämättä 3.luokalla. Liikuntatunti on onnistunut silloin, kun sen kautta voiman ja läsnäolon tunne vahvistuu. Senhän me aikuisetkin koemme joka kerta, kun tyydyttävän liikuntasuorituksen jälkeen koemme saaneemme uusia voimia ja intoa tarttua asioihin.

Bothmer-voimistelua opetetaan luokilla 3-12. Kysymys on liikkeistä, jotka ensimmäisen steinerkoulun opettaja Fritz von Bothmer kehitti Steinerin pyynnöstä eri luokille. Näissä yksinkertaisissa liikkeissä voi ikään kuin tiivistyneessä muodossa nähdä kunkin ikävaiheen olennaisimman liikunnallisen kehitystarpeen. Bothmer – voimistelu on kokenut voimakkaan renessanssin viimeisen kolmen vuosikymmenen aikana, eri puolilla maailmaa. Sitä käytetään nykyään paitsi kouluissa, myös aikuiskasvatuksessa, fysioterapiassa sekä työpaikka liikunnassa.

Martin Baker on perehtynyt syvällisesti liikunnan vaikutuksiin ja laatuihin. Martinin kehittämien valmistavien harjoitusten kautta Bothmer – voimistelun mahdollisuudet voivat avautua niin sisäisiä kuin ulkoisia voimia tukeviksi liikelaaduiksi, harjoitustieksi. Tervetuloa kokeilemaan! Ennakkotaitoja ei vaadita. Kurssin hinta 50e/osallistuja. Tarkempia tietoja voi kysellä Espoon steinerkoulun liikunnanopettaja Jukka Uusimäeltä tai allekirjoittaneelta.

 Ilmoittautumiset ja tiedustelut:

jukkauusimaki@hotmail.com

Kurssille osallistuvia pyydetään lähettämään Jukalle myös tieto, osallistuuko ruokailuun 6e/ henkilö.

Suomen Bothmer – voimisteluyhdistyksen puolesta

Sinikka Lukkarila, liikunnanopettaja

sinikka.lukkarila@gmail.com

Tiedot

Alkaa:
18.3.2023 @ 09:00
Loppuu:
19.3.2023 @ 14:00

Järjestäjä

Suomen Bothmer – voimisteluyhdistys

Tapahtumapaikka

Espoon Steinerkoulu
Olarinniityntie 10
Espoo, 02210 Suomi
+ Google Map
Shopping Cart
Scroll to Top