,

Sielunvuosi. Sielunkalenteri sisäisenä kehitystienä

28,00 

Karl König

 

284 sivua, sis. värikuvia

Suomentanut Kaarina Heimsch

ISBN 978-952-5507-45-4

Tämä kirja avaa tärkeitä näkymiä Rudolf Steinerin viikko­lauseiden maailmaan, ja yhtä lailla aloittelija kuin viikkolauseita pitkään jo käyttänyt saa siitä innoitusta ja apua.

Karl König tutki Rudolf Steinerin Sielunkalenteria vuosikymmenten ajan ja eli intensiivisesti sen viikkolauseiden myötä. Sielunkalenteri oppaanaan hän eläytyi voimakkaasti vuodenkulkuun, vuodenaikojen vaihteluun ja vuoden juhla-aikoihin.
Karl Königille hahmottui vähitellen Sielunkalenterin viikko­lauseiden kokonaisuus. Kirjaan sisältyvä Sielunkalenterin opas elää viikko viikolta vuodenkulussa ja auttaa ymmärtämään paremmin Rudolf Steinerin Sielunkalenterin ulottuvuuksia.

Kirjaan sisältyvä osa Sielunkalenterin matkassa sisältää ­kuusi esseetä, joissa Karl König tarkastelee esimerkiksi tiettyjen sanojen, kuten ’itsetunto’, ’menettää’, ’saavuttaa’, ’aavistus’, ­ilmenemistä viikkolauseissa eri vuodenaikoina. Mukana on ­lisäksi mm. helluntaina, juhannuksena ja ensimmäisenä ­adventtina pidetyt, kyseiseen ajankohtaan liittyvät puheet.

Richard Steelin ja Christof-Andreas Lindenbergin perusteelliset johdantoartikkelit luovat kokonaiskuvaa Karl Königin Sielunkalenteria koskevasta työstä, johon sisältyi myös taiteellinen puoli. Sitä tuovat esiin kirjan 19 värikuvaa Karl Königin töistä.

KARL KÖNIG (1902–66) tunnettiin lääkärinä, kirjailijana ja luen­noitsijana. Hänen työnsä alkoi Embryologian Instituutissa Wienissä. Hän pakeni kansallissosialismin tieltä ja aloitti Skotlannissa Camphill-liikkeen. Rudolf Steinerin ajatuksille kasvatuksesta perustuvia erityistä huolenpitoa tarvitsevien lasten kouluja ja aikuisten yhteisöjä on nykyään eri puolilla Eurooppaa, Pohjois-Amerikassa ja Etelä-Afrikassa.

Shopping Cart
Scroll to Top