, ,

Rudolf Steinerin Mysteeridraamat

50,00 

Rudolf Steiner

525 sivua,

suom. Sirpa Honko-Linde

julk. Suomen antroposofinen liitto

Rudolf Steinerin kaikki neljä mysteeridraamaa on nyt saatavilla erikoishintaan!

Rudolf Steinerin 3. mysteeridraama ’Kynnyksenvartija’ esitetään kokonaisuudessaan 16.-17.3 ja 23.-24.3.2024 Marjatta-koululla, Helsingissä ja tämän kunniaksi voit nyt hankkia itsellesi kaikki Rudolf Steinerin neljä mysteeridraamaa hintaan 50,00€ + postikulut.

Vihkimyksen Portti on ensimmäinen Steinerin vuosina 1910–13 kirjoittamasta neljästä mysteerinäytelmästä:

Vihkimyksen Portti kuvaa ratkaisevia hetkiä näytelmän päähenkilöiden taidemaalari Johanneksen, jonka työ on ajautunut kuolleeseen pisteeseen, hänen ystävänsä ja esikuvansa Marian, sekä professori Capesiuksen, tohtori Straderin ja luonnonmystikko Felix Balden elämässä. Heidän tietoisuutensa, elämänasenteensa ja tunnelmansa muuttuvat Marian henkisen opettajan, Benedictuksen sanojen vaikutuksesta niin, että uudenlainen vihkimys voi tapahtua. Sen kautta kukin etenee omalla henkisellä kehitystiellään. Näytelmässä liikutaan aistimaailman ohella myös sielullisessa ja henkisessä todellisuudessa. Varsinaiseen mysteerinäytelmään johdattavat esi- ja välinäytös, joissa kaksi olemukseltaan täysin erilaista naista selvittää näkemystään taiteesta.

Sielun koettelemus on toinen Rudolf Steinerin mysteerinäytelmästä:

Draamassa seurataan edelleen Vihkimyksen portti -näytelmästä tutuksi tulleen ihmisryhmän yksilöllistä ja yhteistä kehitystä. Ongelmien juuret löytyvät aikaisemmasta inkarnaatiosta keskiajan maailmasta.

Kynnyksenvartija on kolmas Rudolf Steinerin mysteerinäytelmästä:

Miten yksilön tie, joka on johtanut hänet lähelle henkistä kokemista, voi jatkua niin, että ihminen kykenee kohtaamaan henkisen maailman kynnystä vartioivan hahmon ja saa astua kynnyksen yli. Vain todellinen itsetuntemus avaa ihmiselle mahdollisuuden astua henkiseen todellisuuteen ja löytää uudella tavalla yhteisö ja oma tehtävänsä aikamme kulttuurissa. Tätä tietä uuteen kulttuuriin etsivät draaman jo tutuiksi tulleet keskushahmot Maria, Johannes Thomasius, Strader ja Capesius. Kykeneekö vanha mystien liitto, joka vuosisatojen ajan on toiminut salaisena, nyt uudistumaan ja alkamaan vaikuttaa ihmiskunnan kulttuurissa?

Sielujen herääminen on viimeinen Rudolf Steinerin vuosina 1910–13 kirjoittamasta neljästä mysteerinäytelmästä:

Sielujen herääminen kertoo erään ihmisryhmän yksilöiden havahtumisesta siihen, mikä yhdistävänä ja erottavana elää heidän suhteissaan toisiinsa ja itseensä. Yritysjohtaja haluaa uudistaa liikeyrityksensä palvelemaan myös henkisiä tarpeita käytännön työssä. Hän muodostaa työryhmän, johon hän on pyytänyt henkistä koulutustietä kulkevan tiedemiehen ja taiteilijan sekä henkisen opettajan. Työtoverit kuitenkin vastustavat asiaa ja syntyy ristiriitoja, joiden kautta pinnalle nousevat henkilöiden todelliset, syvät, varhaisempiin inkarnaatioihin perustuvat suhteet toisiinsa. Jokainen joutuu kohtaamaan itsensä tavalla, joka avaa uusia ulottuvuuksia ristiriitojen tiedostamiseen ja herättää uusia sosiaalisia kykyjä. Näytelmä kuljettaa lukijan tai katsojan ulkoisten tapahtumien kulissien taakse ihmisen sielun ja hengen maisemaan.

Shopping Cart
Scroll to Top