Mehiläiskummun tarhat

10,00 

Hinta: 25 euroa + postimaksu 5,90 euroa

Kannen kuva: Liisa Hertell

Graafinen suunnittelu ja taitto: Katri Niinikangas, Enostone kustannus

Osasto:

Tavutettu kuvakirja 2020-luvun lapsille mehiläisten ja puutarhan hoidosta!

 

Liisa Hertellin kirjoittama ja kuvittama Mehiläiskummun tarhat on lapsille tarkoitettu kuvakirja puutarhan ja mehiläisten hoidosta. Kirja alkaa keväästä ja kulkee vuodenkierron mukana sadonkorjuuseen ja talveen. Silloin mehiläispesässä vallitsee horros. Siemenet maassa valmistautuvat jo uuteen kasvukauteen. Mehiläiskummun tarhoissa koululaiset muokkaavat kylvöalan opettajan johdolla, kylvävät siemenet ja seuraavat niiden itämistä ja kasvua. Töiden ohella ehditään myös retkeillä kirsikkapuutarhassa ja opitaan, miten toimitaan parveilulennolle lähteneiden mehiläisten kanssa.

Tämä lastentietokirja on tarkoitettu steinerpedagogiseen esiopetukseen. Se soveltuu iltasaduksi ja kaikille luonnosta ja luonnon kiertokulusta kiinnostuneille. Kirjan tekstit ovat tavutettuja ja ne on kirjoitettu isoilla kirjaimilla.

Liisa Hertell on toiminut kahdenkymmenen vuoden ajan Vantaan seudun Steiner-koulun luokanopettajana ja puutarhan ja maanhoidon opettajana. Hän näkee pölyttäjähyönteisten ja puutarhan hoidon arvostamisen tärkeänä tulevaisuuteen tähtäävänä työnä.

Opettajana Liisa Hertell on nähnyt, kuinka kasvien kehittymisen seuraaminen ja luonnon vaaliminen on lasten mielestä ihanaa. Kasvien ja eläinten kanssa työskentely antaa lujan perustan luottamukselle, että voimme edistää maailmassa hyvyyttä ja tervettä tulevaisuutta. Hertell kokee, että taide ja lasten kanssa työskentely torjuu nuorten turhautumista, pelkoja ja epävarmuutta. Ja tämä, jos mikä, on todellista toimintaa maailman tulevaisuuden hyväksi.

Mehiläiskummun tarhat on ensimmäinen kirja uudessa sarjassa. Siinä käsitellään lasten työskentelyä mehiläisten kanssa sekä jalojen lehtipuiden ja hedelmäpuiden kasvattamista.

Mehiläiskummun tarhat on Hertellin esikoiskirja. Hänen kirjoituksia on aiemmin julkaistu Biodynaamisen yhdistyksen Demeter-lehdessä sekä Waldorf 100 Bees & Trees -sarjassa.

Shopping Cart
Scroll to Top