,

Ihmiskunta yhä pahenevien kriisien keskellä. Mitä maailmassa tapahtuu tällä hetkellä

7,00 

Nicanor Perlas

32 sivua,

suom. Seppo Matinvesi

ISBN 978-952-5507-42-3

Ilm. 2011

Minkälainen tulevaisuus meitä odottaa ja mitä ihminen voi tehdä terveen kehityksen edistämiseksi? Näitä kysymyksiä Nicanor Perlas käsitteli Helsingissä 5. ja 6. lokakuuta 2011 pitämissään esitelmissä, jotka on julkaistu äänitallenteen pohjalta suomennettuina.

Nicanor Perlas on tulevaisuudentutkija, joka on myös tehnyt paljon työtä erilaisten kansalaisjärjestöjen piirissä maailmanlaajuisesti, ja erityisesti kotimaassaan Filippiineillä, jonka presidentinvaaleissa hän oli ehdokkaana 2010. Hän on saanut aikaan tuhansien kansalaisliikkeiden yhdistymisen perustamansa Vaihtoehtoisen kehityksen aloitekeskuksen CADI:n puitteissa. Nicanor Perlasille myönnettiin vuonna 2003 ns. vaihtoehto-Nobel eli Right Livelihood Award -palkinto.

Näissä esitelmissä hän kiinnittää erityistä huomiota ns. teknologisen singulariteetin mahdollisuuteen, mikä tarkoittaa ihmisen luoman teknologian ja mm. supertietokoneiden tuoman keinoälyn yhdistymistä tavalla, joka kiihdyttää ihmiskunnan teknologis-sosiaalisen muutoksen hallitsemattomaksi. Sen vastapainoksi Nicanor Perlas kuvaa ihmisten vapaan verkostoitumisen ja liike-elämästä ja julkisesta vallasta riippumattoman kansalaistoiminnan mahdollisuuksia antaen siitä monia kiinnostavia ja omakohtaisia esimerkkejä.

Shopping Cart
Scroll to Top