Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Tulevaisuuden hahmottelua ajanhengen läsnäolossa to 5. – ma 9.8.2021 Vihdissä ja Helsingissä

5.8.2021 - 9.8.2021

 

Kesäisiä iltoja Nummelan Päivölässä 5.-8.8.2021

Mahdollisten koronarajoitusten takia ilmoittautuminen kaikkiin tilaisuuksiin välttämätöntä 1.8.2021 mennessä! Ks. kohta Tiedustelut.

Terveen keskuksen etsintää

Esitelmiä, keskustelua, musiikkia

Mukana kirjailija Anton Kimpfler ja pianisti Steffen Hartmann

Torstai 5.8.2021 klo 18

Miten löydämme sisäisen tasapainon?

Sielullinen elämämme heilahtelee usein edestakaisin ylikierrosten ja alavireisyyden välillä. Joskus on hyvin kiireistä ja joskus kaikki tuntuu jähmettyvän paikalleen. Me voimme kehittää sisäistä tasapainoa, jottemme lannistuisi.

Perjantai 6.8.2021 klo 18

Auttavia voimia ihmisten välillä

Kanssaihmiset voivat kyseenalaistaa meitä, mutta myös kannustaa ja kehittää mitä parhaiten. Sekä haastaviin että edistäviin virikkeisiin kannattaa reagoida tyynesti. Silloin sielunelämämme saa siitä paremmin tukea.

Lauantai 7.8.2021 klo 18

Parantavia virikkeitä aikamme maailman tapahtumiin

Inhimillistä yhteiskuntaa leimaavat monet vastakohtaisuudet ja ristiriitaiset tilanteet. Pelkästään vastaan taistelemalla kaikki tulee vielä vaikeammaksi. Sen sijaan tulisi opetella suhtautumaan kaikkeen luovasti, mikä osaltaan edistää sosiaalisen elämän tervehtymistä.

Sunnuntai 8.8.2021 klo 16 Nummelan kirkossa, Kappelitie 5

Konsertti – Vapaus ja apokalypsi

Ludwig van Beethovenin myöhempiä pianosonaatteja Pianisti Steffen Hartmann Hampurista

Osallistumismaksu 20/15 euroa/tilaisuus (sisältää tee/kahvitarjoilun Päivölän iltoina). Esitelmät suomennetaan. Kirjallisuutta esillä suomeksi, ruotsiksi, saksaksi.

Osoite: Päivölän virkistyskoti, Taivaantie 41, 03100 Nummela (Vihti)
Majoitus ja täysihoito Päivölässä mahdollista, tied. Mikael Mäkelä 050 5482356.

Järjestää: Vihdin antroposofinen työryhmä
Tiedustelut Elvi Savolainen tekstiviestinä 050 3230631 tai elvi.savolainen22@gmail.com
Jos tulet Päivölän iltatapahtumiin 5.-7.8.2021 bussilla Helsingistä (Kamppi) Nummelaan, voit joko kävellä noin 3,5 km tai voimme hakea sinut bussilta

Tervetuloa keskustelutilaisuuteen Antroposofisessa seurassa Uudenmaankatu 25 A Helsinkima 9.8.2021 klo 17.30 – 20.15

Läheisyyden ja etäisyyden välissä – Koronakriisin opetuksia

Klo 17.30 pianisti-kirjailija Steffen Hartmann Hampurista

Tasapainon luominen Lusiferin ja Ahrimanin välille

Kun keskitymme vain omaan itseemme, teemme vahinkoa itsellemme aivan yhtä paljon kuin jos pyrimme väkivalloin pakottamaan asioita mielemme mukaisiksi. Ihminen on joko sokaistunut lusiferisesti tai antautunut ahrimaniselle väkivallalle. Se, mitä hän tarvitsee, on terve keskus molempien ääripäiden välille.

Klo 19 kirjailija-toimittaja Anton Kimpfler Freiburgista

Pimeyden hyökkäyksiä ja suojaavia apukeinoja

Pelot ja tartunnat levittäytyvät nopeasti laajalle ympäri maailman. Mistä se meille kertoo? Ja miten voimme muuttaa käyttäytymisemme tapoja ja osallistua terveemmän tulevaisuuden luomiseen?

Alustukset suomennetaan. Mukana myös pianomusiikkia.
Esillä kirjallisuutta, mm. suomennetut Antroposofian lahjat – Hengentieteen yleisinhimillisyys ja uusin teos: Henkinen läsnäolo ja luova voima. Ihmisen ja maailman kohtaaminen ja ajanhenki 21. vuosisadalla.

Osallistumismaksu 20/15 euroa/esitelmä – sisältää pienen välipalan. Järjestää: Vihdin antroposofinen työryhmä. Tiedustelut: Elvi Savolainen tekstiviestillä 050 3230631 tai elvi.savolainen22@gmail.com

Terapiaseminaari Päivölän virkistyskodissa Nummelassa 6.-8.8.2021

Kivet ja mineraalit ja niiden parantavat voimat

Miten voimme ravinnossa ja sairauksien hoidossa käyttää parantavasti mineraaleja ja kivennäisaineita? Teemme havaintoja kallioperämme kivien ominaisuuksista. Erityisesti tutkimme peruskallion graniittia ja sen suhdetta ihmisen elimistöön. Tuo mukanasi myös omia kivilöydöksiä, joita voi saada esimerkiksi tietyömailta. Seminaarissa valmistamme erilaisia mineraalipohjaisia lääkkeitä.

Ohjaajana antroposofinen lääkäri Michael Hufschmidt Saksasta Seminaariajat: Pe 6.8. ja La 7.8. klo 14.30-17, Su 8.8. klo 9.30-12

Osallistumismaksu 80 euroa. Seminaariin ilmoittautuminen 1.8.2021 mennessä Marja Mannaberg tekstiviesti 050 3052233 tai marja.mannaberg@windowslive.com

Osoite: Päivölän virkistyskoti, Taivaantie 41, 03100 Nummela (Vihti). Päivölässä on mahdollista osallistua klo 12 ja klo 17 ruokailuun. Mainitse toiveesi siitä ilmoittautuessasi. Majoitusta koskevat tiedustelut: Mikael Mäkelä 050 5482356.

Anton Kimpfler on työskennellyt vuosittain suomalaisten kanssa 1980-luvun alusta lähtien – tänä vuonna jo 40. vuosi! Hän on syntynyt 1952 Allgäussa ja asuu Freiburgin kaupungissa Lounais-Saksassa – kirjailija, esitelmöitsijä ja perustamansa Wege-lehden päätoimittaja. Aktiivisen seminaaritoiminnan myötä hän on luonut laajan verkoston erilaisten pienryhmien välille yli 20 maahan. Siten on muodostunut yli rajojen ulottuva yhteistyö, jossa ryhmät inspiroivat toisiaan. Yhteyksiä syntyy myös kulttuuristen pienlehtien ja kirjojen avulla. Anton Kimpflerin yli 40 nidettä käsittävän kirjallisen tuotannon aihepiiri ulottuu – kuten hänen esitelmänsäkin – sosiaalisiin, ekologisiin ja henkisiin kysymyksiin.

Steffen Hartmann, s. 1976, opiskeli pianonsoittoa Hampurissa Karin van Buirenin johdolla. Vuonna 2007 hän perusti yhdessä Mathias Böltsin kanssa MenschMusik Hamburg-nimisen musiikki-instituutin, jossa kehitetään uudenlaista muusikko-koulutusta.Lisäksi hän kirjoittaa säännöllisesti eri julkaisuihin antroposofiasta, meditaatiosta ja musiikista. Yhdessä Torben Maiwaldin kanssa hän on perustanut Edition Widar -kustantamon, joka on julkaissut lukuisia teoksia. Hänen pianokonserteistaan on saatu nauttia Nummelan kirkossa. Tänä vuonna Steffen Hartmann tulee Suomeen seitsemännen kerran.

Antroposofinen lääkäri Michael Hufschmidt, s.1954, toimii lääkärinä Wernsteinissa Saksassa. Hän on työskennellyt suomalaisten kanssa pien- ryhmissä eri paikkakunnilla aina 1980-luvulta alkaen. Vuodesta 2005 lähtien on vuosittain pidetty hänen johdollaan terapiaseminaareja Vihdissä. Niissä on käsitelty mitä erilaisimpia aiheita luonnonlääkinnästä, erityisesti suokas- vien ja turpeen hoitavista ominaisuuksista. Olemme valmistaneet parantavia ja suojaavia öljyjä, hoitaneet puita elvyttävillä preparaateilla sekä valmista- neet hoitavia elinkääreitä sekä monenlaisia luonnonlääkkeitä.

Päivölän virkistyskoti, perustettu 1904, sijaitsee Vihdin Nummelassa mäntymetsikön sylissä, Hiidenveden ja hiljaisen harjumaiseman kosketus- kohdassa. Kävelypolkuja laajalla alueella ja näköalapaikkoja. Monet kulttuurihenkilöt viettivät 1900-luvun kuluessa aikaansa Päivölässä, kuten Aino Kallas, Eino Leino, Helvi Hämäläinen, Olavi Paavolainen, Aino Ackte, Aarre Merikanto, Ilmari Kianto, Tito Colliander, Essi Renvall, Venny Soldan Brofeldt, L. Onerva-Madetoja… ja monet muut historian merkkihenkilöt.

Mäkelän perheen ylläpitämä Päivölä on tunnelmallinen miljöö erilaisille juhlil- le, seminaareille, kokouksille, koulutustapahtumille, musiikki- ja taideleireille, leirikouluille majoituspalveluineen ja kotiruokineen. Sauna ja uimaranta.! Puh. 050 5482356 / Mikael Mäkelä. www.paivolanvirkistyskoti.fi Osoite: Taivaantie 31, Nummela. Hyvinkää-Hanko -tieltä noin 1.2 km.!

Lataa ja tulosta paperinen esite tästä:

Tiedot

Alkaa:
5.8.2021
Loppuu:
9.8.2021

Järjestäjä

Vihdin antroposofinen työryhmä
Shopping Cart
Scroll to Top