Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Talous ja yhteiskunta elävänä tapahtumana – Johdantokurssi

28.4.2022 @ 18:30 - 20:00

Johdantokurssi yhteiskunnan kolmijäsennykseen ja Rudolf Steinerin inspiroimaan talousajatteluun. Kaikille kiinnostuneille, alkaen 17.2.2022!

Onko taloustiede pelkästään abstraktia matemaattista mallintamista vai voiko taloustiede olla jotain elävää, luovaa ja inhimillistä? Voiko yhteiskuntaa tutkia suoraan sen konkreettisista ilmiöistä käsin ilman ideologisoitumista ja siitä seuraavaa polarisaatiota? Ovatko talous ja yhteiskunta elävä tapahtuma, jossa voimme todella vaikuttaa sen perustoista käsin? Voiko markkinoiden ”näkymätön käsi” tulla näkyväksi?

Tällä Terve raha -työryhmän järjestämällä johdantokurssilla tutkimme oheisia kysymyksiä ilmiölähtöisellä elävällä otteella sisältäen alustuksia ja keskusteluja kurssin teemojen ympärillä. Rudolf Steinerin esittämät taloudellis-yhteiskunnalliset esitykset toimivat erityisenä innoittajana kurssin teemoille. Tapaamiskerrat rakentuvat kumulatiivisesti, joten on suositeltavaa osallistua kaikille tai useimmille tapaamiskerroista.

Kurssin ohjaajana toimii KTM Toni Kellinsalmi.

Ohjelma:

  • 17.2. Kolmijäsentynyt yhteiskunta. Yhteiskunnan kolme autonomista toimialuetta: kulttuurielämä vapauden alueena, oikeuselämä tasa-arvon alueena ja talouselämä veljeyden alueena. Toimialueiden keskinäinen harmoninen vuorovaikutus.
  • 3.3. Taloustieteen kriisi ja tie kohti uutta taloustiedettä. Fenomenologia ja holismi taloustieteessä. Goetheanistinen tiedekäsitys.
  • 17.3. Talouselämä elävänä orgaanisena kiertokulkuna. Luonto, työ ja pääoma. Tuotanto ja kulutus. Kauppatapahtuma. Arvo ja hinta.
  • 31.3. Työnjaon merkitys. ”Oikea hinta” taloustieteen peruskysymyksenä. Egoismin ja altruismin tasapaino.
  • 14.4. Rahan elinkaari ja muuntuminen talouselämässä. Kolme rahan muotoa: ostoraha, lainaraha ja lahjaraha. Kirjanpidon merkitys. Luonnonkantavaluutta.
  • 28.4. Vapaat yhteenliittymät ”oikean hinnan” havaitsijoina. Tuottajien, kuluttajien ja kauppiaiden muodostamat vapaat yhteenliittymät desentralisoituna vaihtoehtona kapitalismille ja valtiojohtoisuudelle.
  • 12.5. Maailmantalous. Kuinka kohdata globalisaation haasteet?

Katso lisätietoja, koko kurssin ohjelma ja ilmoittaudu mukaan täältä

Tiedot

Päivämäärä:
28.4.2022
Aika:
18:30 - 20:00
Kotisivu:
https://taitein.fi/talous-ja-yhteiskunta-elavana-tapahtumana-johdantokurssi/

Järjestäjä

Taitein Ry
Puhelin
+358 50 4343432
Sähköposti
taiteinry@gmail.com
Näytä Järjestäjä WWW-sivusto

Tapahtumapaikka

Taitein ry
Lehtikuusentie 2 M
Helsinki, Suomi
+ Google Map
Puhelin
+358 50 4343432
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto
Shopping Cart
Scroll to Top